“3 Eylül 2019’un erken saatlerinde, İsveç’in Blekinge kentindeki Hölkemåla’daki küçük bir vizon (mink) çiftliğindeki mahkumların tümü kafeslerden kaçtı. Toplamda yaklaşık 1500 kişi serbest kalmayı başardı.
Çiftliğin çitlerini sökerek ve ardından tüm kafes kapılarını açarak yardım eli uzatmış olduk. Bir çıkış yolu sağlamak için çitin parçalarını bir anahtar kullanarak çıkardık. Kürk çiftliği, bir gölün hemen yanında, mümkün olduğu kadar fazla canın orada yaşamasını ümit ediyoruz.
Özgürlüğün yalnızca isyan ve ayaklanma anlarında var olduğu bir dünyada, orman ve gölde yaşama olasılığının bir kafeste yaşamanın tam zıddı olduğunu düşünüyoruz. Zaten tahrip olmuş olan eko-sistemlerin ve sömürgeleştirilmiş doğanın rüya filan olmadığını kabul ediyoruz, ancak sahip olduğumuz tek şey bu olduğu için, yapabileceğimiz tek şey de bu. Özgürlük tutkusu, hepimiz için özgürlüğü çoğaltmak arzusu bizi bu gizli ölüm tesisine yönlendiren şey oldu. Minklerin özgürlük ânını paylaşma arzumuz, bize hükmedip hayatlarımızı çalmaya çalışanlara karşı duyduğumuz öfke ve dayanışma hissinden kaynaklanıyor.
Yapabileceğimiz şeyler için sınır olmadığına kesinlikle inanıyoruz; tek ihtiyacımız, karar vermek ve bir hedef seçmek.
İsviçre’deki Eric King’e, İsviçre’deki Matthias’a ve tüm dünyadaki mahkumlara selamlarımızı gönderiyoruz!”
Resim ve haber: http://directaction.info/news_sep11_19.htm