ALF & ELF

 

ALF resmi sitesinde bulunan bildiri:

 

Animal Liberation Front (ALF) hayvanları kurtararak ya da hayvanları sömürenlere karşı genellikle bu insanların mal ve mülküne hasar vererek ya da onları kullanılmaz hale getirip finansal zarar vererek hayvan istismarını sona erdirmek amacıyla doğrudan eylemler düzenler.

ALF’in kısa vadeli amacı, mümkün olan en çok sayıda hayvanı kurtarmak ve hayvan istismarına doğrudan müdahale etmektir. Uzun vadeli hedefi ise hayvan istismarı yapan şirketleri bu iş sahasından uzaklaşmaya zorlayarak hayvanların yaşadığı acılara son vermektir.

ALF şiddete başvurmaz, eylemciler hiçbir hayvana ya da insana zarar vermemek için gereken bütün önlemlere başvururlar.

ALF eylemleri yasaya karşı olabileceği için eylemciler anonim bir şekilde iş görür, ister bireysel olarak isterse küçük gruplar halinde çalışır ve merkezi bir organizasyon ya da koordinasyon içinde bulunmazlar.

ALF dünyanın her yerinde ALF ilkelerine göre doğrudan eylemler yapan insanların yer aldığı küçük otonom gruplardan oluşur. Vejetaryen ya da vegan olup ALF ilkelerine göre eylemler düzenleyen herkes kendini ALF’in bir parçası olarak görme hakkına sahiptir.

ALF ilkeleri şunlardır:

1. Hayvanları; laboratuar, fabrika çiftlikleri, kürk çiftlikleri vb istismar mekanlarından kurtararak onları doğal bir hayat yaşayabilecekleri ve acı çekmeyecekleri güzel yuvalara yerleştirmek.

2. Hayvanların çektiği acıdan ve ızdıraptan para kazanan insanlara ekonomik anlamda zarar vermek.

3. Kapalı kapılar ardında hayvanlara karşı işlenen dehşeti ve zulmü, şiddet içermeyen doğrudan eylemler ve özgürleştirme eylemleri düzenleyerek ifşa etmek.

4. İnsan ya da hayvan olsun hiç kimseye zarar vermemek için gereken bütün önlemleri almak.

5. Önerilen her bir eylemin sonuçlarını düşünerek spesifik bilgiler varken genellemelere asla başvurmamak .

ALF & ELF” üzerine 2 yorum

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.