ELF Nedir?

elflogo.gif

 

Earth Liberation Front Nedir?


Earth Liberation Front (ELF) uluslararası bir yer altı hareketi olup gezegeni savunma adına doğrudan eylemler düzenleyen insanlardan oluşmuş otonom gruplara verilen isimdir. 1992 yılında İngiltere’de Brighton şehrinde  EarthFirst! hareketinin bir uzantısı olarak ortaya çıkan ELF Kuzey Amerika’da Oregon’da yaşanan bir seri eylem sonrasında 1996  yılında etkin hale geldi. 1997 yılının sonlarına doğru eylemlerine başlayan ELF bildiri tarzında halk açıklamaları yayınlamaya başladı, bu bildirilerde yapılan eylemlerin sorumluluklarını aldıklarını ilan edip eylemlerin sebeplerini de açıklamış oldular. 1996’dan günümüze dek ELF; ABD, Orta ve Güney Amerika, Avustralya, Avrupa ve Kanada’da ilerleme yanlılarına, kereste  şirketlerine, genetik mühendislik araştırmaları ve  şirketlerine, kayak merkezlerine, SUV satış merkezlerine ve daha bir çok hedefe yönelik düzinelerce eylem düzenledi. Bu şirketlere ve devlet organlarına yönelik bu eylemler sonunda verilen zarar 150 milyon doların üstündeydi.

ELF; merkezi bir liderliği, hiyerarşisi, üyelik veritabanı bulunmayan ; ama temel ve sıkı bir dizi ilkeye bağlılığa dayanan gizli bir hareket olarak çalışır. Çevrenin karşı karşıya bulunduğu derin tehditleri anlayan ve ELF ilkelerine uyan bireyler ya da gruplar eylemler düzenleyebilir ve ELF’in bir parçası haline gelebilirler.

 

ELF ilkeleri şunlardır:

1.Halkı çevreye ve içinde barınan türlerin tamamına karşı işlenen suçlar konusunda eğitmek.

2. Doğal çevrenin yıkıma uğramasından para kazanan insanlara maksimum düzeyde ekonomik zararı vermek.

3. İnsan ya da hayvan olsun hiç kimseye zarar vermemek için gereken bütün önlemleri almak.

ABD Adalet Bakanlığı ve FBI, ELF’i ülke içerisinde yer alan en tehlikeli terörist organizasyon olarak adlandırsa da ELF hayata geçirdiği eylemler sırasında veya sonucunda kimseye zarar vermemiştir. ELF’in  şiddet içermeyen mükemmel kayıtlarıyla ABD devletinin ya da ABD şirketlerinin kayıtlarını karşılaştırmak yeter, her ikisi de son derece yaygın cinayet, yoksulluk, hırsızlık, çevresel yıkım ve diğer şiddet biçimlerine başvurmaktan sorumlu. Aslında olay çok basit, ABD devleti ve şirketler çevreyi yıkıma götüren pratikler sonucunda muazzam para kazanıyor, ve ayrıca gezegenin ve sizin hayatınız pahasına da bu pratiklere devam etmekte de büyük çıkarları var. Çıkarlarını ve böylesine şevkle korudukları pratiklerini tehdit eden ELF’in ya da benzeri grupların eylemlerini durdurma girişiminde bulunmaları hiç şaşırtıcı değil.

Bir ulus ve küresel toplum olarak gezegenimizin hızla katledildiğine tanık olduk. Küresel ısınmadan kutuplardaki buzul kütlelerinin erimesine, kutup ayılarının yok olmakla karşı karşıya olmasından yüzlerce ABD şehrinde artık solunamayacak hale gelen havaya, kimyasal ve tıbbi maddelerle kirletilen sularımızdan genetik müdahale ve genetik mühendislikle elde edilen gıdalara dek artık çevresel yıkımın dünya üzerindeki hayatı tehdit ettiğini biliyoruz. ABD devletinin bu gerçeği tersine çevirmeyeceğini anladıktan ve şirketlerin de bu yıkıcı pratiklerinin yanlarına kar kalacağını anladıktan sonra doğrudan eylemlere ailelerimiz, toplumlarımız, gelecek kuşaklar, gezegen üzerindeki bütün türlerin hayatları ve kendimiz  için başvurmak zorundayız… hepimiz hayatta kalmak için bu gezegene muhtacız. Eğer harekete geçmezsek, şu anda harekete geçmezsek, hayatta kalabilecek miyiz?

Kendi ELF hücrenizi kurun ve gezegen üzerindeki hayatı korumak için yapılması gereken neyse onu yapın. Eğer o kişi sen değilsen , kim? Şimdi değilse, ne zaman?

 

 

 

ELF Nedir?” üzerine 2 yorum

    1. https://www.facebook.com/cemceboglu ekleyebilirsiniz. Çeviri olarak kendi seçtiğiniz metinleri çevirebilirsiniz ya da ben de yollayabilirim…teşekkür ederim ilginiz için.eğer önceden çeviri yaptıysanız daha uzun metinler de olabilir, ilk kez olacaksa daha kısa ve rahat çevirebileceğiniz metinler seçmeniz iyi olur…

      Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.