Kaynaklar

Bu kitap hayvan özgürlüğü konusundaki en temel kitaplardan biri. Bazı bölümleri siteye eklemeyi düşünüyorum.

KAFESLER BOŞALSIN / HAYVAN HAKLARIYLA YÜZLEŞMEK

HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ / BİR HAYVAN HAKLARI ÖYKÜ

(Kötü bir çeviri ne yazık ki…)

 

“Nadir Bencan, şaşırtıcı bir çalışma olan Düşünen Hayvan’la bizlere, kendisinin de belirttiği gibi, bir canlılar psikolojisi denemesi sunuyor. Felsefe, psikoloji, sosyoloji ve ilgili çalışma alanlarından derledikleriyle, yönelttiği eleştirilerle Nadir Bencan, önyargıları sarsan, kabullenmişliklerimizi zorlayan bu kitapla, okuruna merhaba diyor.

Yayımlanma süreci başlı başına bir serüven olan Düşünen Hayvan, anlaşılır dili, sürükleyici ve eleştirel içeriğiyle okurunu bir dost edasıyla sarıyor ve düşünme kalıplarını zorlamaya davet ediyor. Göz önünde olana bir kez daha bakmaya yönelten Bencan, bu çalışmasıyla yalnız alanda çalışanlara değil, düşünme alışkanlığına sahip her okura hitap ediyor.”

Kaynaklar” üzerine 9 yorum

  1. Merhaba. “Düşünen hayvan- Bir canlılar Psikolojisi denemesi” adlı kitap, hayvan beyninin düşünsel süreçlerini (insanları da içerecek biçimde) incelemektedir. bu sayfada yer almayı hak ettiğine inaniyorum. Doruk yayınları 2010.

    Beğen

  2. “Kötü bir çeviri ne yazık ki” derken Michael Tobias’ın Öfke adlı kitabı mı kastediliyor acaba ?

    Beğen

  3. Maalesef ben kitap okuyabilecek seviyede İngilizce bilmiyorum. Bu nedenle Türkçe olarak sipariş ettim kitapyurdu.com’dan. Bu arada “Mezbaha” adlı kitabı vaktiniz oldukça bölümler halinde ekleyebilseniz yi olurdu. Aslında çevirisini yaptığınız kısmı okudum ve bunalıma girdim, çok üzgünüm.

    Beğen

  4. okuyanlar kötü dememişti, beğenebilirsiniz. Mezbaha kitabı bende var, deneyebilirim çevirmeyi, ama bekleyen başka kitaplar da var, hatta başlamadıklarım bile var, muhakkak parçalar halinde çevirmek gerek. Çeviri konusunda yardımcı olan birkaç kişi var, onlar da uzun aralıklarla yardım edebiliyorlar.Bir sürü kişi aynı anda çeviri yapabilsek muazzam bir kaynağımız olacak aslında. Bu yaz niyetim Steve Best’in iki kitabına yoğunlaşmak..çünkü o kitaplarda çok iyi metinler var. Dışarıda hayvan özgürlüğü, hakları refahı üzerine çok fazla ürün var, metin çok fazla, bizde çeviri olarak az. Ne kadar çok olursa o kadar iyi olur gibi düşünüyorum.

    Beğen

  5. Evet ingilizce olarak çok yazı var ama ben anlayamıyorum hepsini. Allah size sıhhat ve uzun ömürler versin. Başarılarınızın devamını dilerim.

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.